Avoinna

Keäsaukiolot:
Ma-Pe  7.30-18.00
La-Su   suljettu

Ajanvaraus

puh. 019 737 100
Online ajanvaraus

EHEL
facebookissa

Eläinlääkäripalvelut lemmikkiäsi kunnioittaen ja kivuttomasti

Hoidamme päivittäin korvatulehduksia, ontumia, ihosairauksia, hammasongelmia sekä teemme kirurgisia operaatioita. Tarvittaessa teemme laajempia tutkimuksia, mm. ihokoepaloja, röntgentutkimuksia, tähystyksiä, bakteeriviljelyjä ja veriarvojen määrityksiä. Tehokkaan laboratoriomme ansiosta tulokset saadaan tarvittaessa heti. Ohessa muutama esimerkki kattavasta palveluntarjonnastamme! Tutustu myös EHEL-kanta-asiakasjärjestelmään!

Hammashoito

Hammashoito

Hammashoidot klinikallamme sisältävät aina koko hampaiston röntgenkuvaamisen, hampaiden puhdistuksen, kiillotuksen ja tarkastamisen. Tämän perusteella jokaiselle potilaalle tehdään henkilökohtainen hammaskaavio sekä tarvittaessa jatkohoitosuunnitelma. Eläinlääkäri Jan Ivén tekee juurihoidot, isompien hampaiden kirurgiset poistot sekä oikomishoidot lemmikillesi ammattitaidolla. Kaikki hammashoidot tehdään anestesiassa, jota valvoo pieneläinhoitaja.

Nuorelle eläimelle voidaan harkinnan mukaan tehdä myös pelkkä hammaskivenpoisto rauhoituksessa.

Kirurgia

Kirurgia

Teemme vuosittain noin 800 kirurgista toimenpidettä. Tavallisimmat leikkaukset ovat koirien ja kissojen kastraatiot ja sterilaatiot, keisarinleikkaukset, virtsakivileikkaukset, kohtutulehdusleikkaukset, ristisideleikkaukset sekä vierasesineleikkaukset. Leikkaamme myös kaneja, marsuja, rottia, chinchilloja sekä muita eksoottisia eläimiä.

Klinikalla on 2 ylipaineistettua leikkaussalia, jotka ovat usein käytössä myös yhtä aikaa. Molemmissa leikkaussaleissa on oma inhalaatioanestesiajärjestelmänsä sekä monitori, jolla seurataan potilaan sydäntä, hengitystä ja muita tärkeitä elintoimintoja leikkauksen aikana. Valvontalaitteiston lisäksi anestesiaa valvoo aina myös koulutettu pieneläintenhoitaja. Tällä varmistetaan, että yllättäviin tilanteisiin päästään reagoimaan heti.

Kiireellisille leikkauksille kuten kohtutulehdus-, vierasesine- ja tietysti keisarinleikkauksille pyritään järjestämään aina aika samalle päivälle.

Kirurgia

Tähystykset

Klinikaltamme löytyy viimeisintä tekniikkaa oleva HD-tason tähystyslaitteisto, joka mahdollistaa esimerkiksi nivelten, korvien ja sierainten tähystykset. Tähystysleikkausten etuna on avoleikkauksiin verrattuna pienempi haava ja näin ollen nopeampi toipuminen vähäisempien kudosvaurioiden takia, pienempi haavakomplikaatioriski ja vähäisempi operaation jälkeinen kipu. Tähystimen suurentava vaikutus ja tarkka kuva mahdollistavat vähäistenkin muutosten huomaamisen jo hyvin aikaisessa vaiheessa.

Röntgenkuvaus

Viralliset lonkka- ja kyynärkuvaukset sekä virallinen polvitarkastus

Rotukoiria tutkitaan erilaisten periytyvien sairauksia varalta. Tehtävät tutkimukset vaihtelevat rotukohtaisesti. Yksi osa näitä tutkimuksia ovat viralliset lonkka-, selkä- ja kyynärkuvaukset, sekä polvitarkastukset. Muita tutkimuksia ovat esimerkiksi viralliset silmäpeilaukset ja sydänkuuntelut. Näitä tutkimuksia suoritetaan jalostustarkoituksia varten, sekä ihan siksi, että halutaan tietää koiran terveydestä enemmän jo nuorella iällä. Yleensä kuvat ja tutkimuslausunnot lähetetään Kennelliittoon arviotavaksi ja tallennettavaksi jalostustietokantaan tutkitun koiran tietoihin.

Viralliset röntgenkuvaukset tehdään aina rauhoituksessa ja kaikkia virallisia tutkimuksia ja lausuntoja varten koiran tulee olla tunnistusmerkitty ja rekisterikirja tulee olla mukana.

Meillä viralliset tutkimukset silmäpeilausta lukuunottamatta onnistuvat. Järjestämme kyllä välillä silmäpeilauspäiviä, jolloin ulkopuolinen erikoiseläinlääkäri tulee tekemään peilauksia. Polvitarkastusoikeudet ovat eläinlääkäreistämme Jan Ivenillä, Liisa Kantolalla ja Ria Juutilla.

 

Ortopedia

Ortopedia

Ortopediset eli tuki- ja liikuntaelin sairaudet ja vaivat ovat lemmikeillämme yleisiä. 

Eri syistä johtuva nivelrikko on iäkkäillä potilailla tavallinen levonjälkeisen liikkeellelähdön ontuman syy, kun nuoremmilla koirilla on erilaisten kohellusten seurauksena olevat nopeasti ohimenevät venähdys/ revähdys -tyyppiset ongelmat. Kasvavilla koirilla pidempään kuin muutaman vuorokauden kestävä ontuma on usein kasvu/kehityshäiriöstä johtuvaa, jotka pitäisi diagnosoida nopeasti. Takajalkojen äkillisistä selvistä ontumista ovat yleisimpiä polven ristisidevammat.

Kissoilla yleisimmät ortopediset ongelmat ovat traumaattiset vammat: luunmurtumat, nivelten sijoiltaanmenot ja erilaisten kissatappelujen seurauksena olevat pehmytosavauriot. Iäkkäämmillä kissoilla nivelrikosta johtuva kipu/ärtyisyys on usein alidiagnosoitua.

Kastraatio

Kastraatio ja sterilointi

Kastraatio ehkäisee kiveskasvaimia ja vähentää etuhauhasongelmien riskiä. Kastraatio on toimenpide, jossa eläimen lisääntymiskyky poistetaan. Kastraatiossa poistetaan uroksen kivekset.

Nartun sterilointileikkauksessa poistetaan pääsääntöisesti kohtu ja munasarjat. Leikkaus poistaa eläimeltä mahdollisuuden sairastua kohtutulehdukseen sekä munasarjakasvainten riskin. Mikäli koira steriloidaan ennen ensimmäisiä juoksuja, vähentää se huomattavasti nisäkasvainriskiä myöhemmällä iällä. Sterilisaatio on toimenpide, jossa eläimen lisääntymiskyky poistetaan.

Kiinnitämme leikkauksessa erityistä huomiota potilasturvallisuuteen. Anestesiaa valvoo aina potilaalle nimetty pieneläinhoitaja koko leikkauksen ajan. Leikkauksen jälkeen omahoitaja vastaa potilaan tilan seuraamisesta kotiutukseen saakka.

Laboratorio

Laboratorio

Etelä-Hämeen Eläinläkäriasemalla on hyvinvarusteltu ja ahkerassa käytössä oleva laboratorio. Teemme päivittäin laboratoriomäärityksiä mm. veri-, virtsa-, iho- ja ohutneulanäytteistä.Suurin osa tuloksista saadaan potilaskäynnin yhteydessä nopeasti asiakkaan odottaessa. Tarvittaessa lähetämme näytteitä ulkopuolisiin laboratorioihin Suomessa ja ulkomailla. Yleisimmin ulkopuolisia laboratoriopalveluita vaativia näytteitä ovat esimerkiksi veren kortisolipitoisuuden määritykset, kasvain- ja ihokoepalojen tutkiminen ja allergiatestit.

Päivävuodeosasto

Päivävuodeosasto

Päivävuodeosastolla hoidetaan ne potilaat, jotka vaativat tehohoitoa, suonensisäisiä lääkityksiä tai pidempikestoisia tutkimuksia. Tyypillinen esimerkki tällaisesta on varjoainekuvaus, jossa potilaalle syötetään röntgentiivistä varjoainetta, jonka kulkua suolistossa seurataan pitkin päivää otetuin kuvin.

Päivävuodeosastolla hoidetaan myös leikkausanestesiasta heräilevät potilaat. Pidämme kaikkien leikkaustoimenpiteiden jälkeen potilaita heräilemässä valvonnan alla riittävän pitkään ennen kotihoitoon siirtymistä.

Koirilla ja kissoilla on erilliset vuodeosastot. Tällä pyritään takaamaan kissoille mahdollisimman vähän stressaavat olosuhteet klinikalla.

 Vesiterapia

Vesiterapia

Vesiterapia sopii kaikille terveille koirille. Erinomaista se on nivelrikkoisille, leikkauksesta tai traumasta toipuville sekä ylipainoisille.

Vesiterapiaa käytetään kuntoutusmuotona tuki- ja liikuntaelinsairauksissa sekä niiden ennaltaehkäisyssä, neurologisissa ongelmissa sekä raajojen käyttämättömyysongelmien korjauksessa. Vesiterapia on toimiva kuntoutusmuoto koirille, jotka ovat toipumassa leikkauksesta tai konservatiivinen hoitomuoto leikkauksen sijasta esim. selkä-, nivel- tai jänneongelmista kärsiville koirille. Nivelrikkokoirilla vesiterapia ylläpitää tai jopa parantaa nivelten liikkuvuutta ja lihaskuntoa. Koira voi harjoitella vedessä turvallisesti ilman nivelten ylikuormittumisen pelkoa.

Vesialtaaseen sijoitetulla juoksumatolla hyödynnetään veden ominaisuuksia. Veden korkeutta ja juoksumaton nopeutta sekä kallistusta voidaan säädellä. Veden nostetta, vastusta ja painetta käytetään hyväksi vesiterapiassa. Vesiterapia vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, laukaisee lihasjännitystä, sekä parantaa nivelten liikkuvuutta ja koiran tasapainoa.

 Hieronta

Eläinfysioterapia

Suomessa eläinfysioterapia on huipputasoa maailman mittakaavassa! Eläinfysioterapian keskeisenä tavoitteena on parantaa eläimen liikkumista ja toimintakykyä. Yleisimmät syyt hakeutua eläinfysioterapiaan ovat erilaiset liikkumisen epäpuhtaudet, suorituskyvyn alentuminen, tuki- ja liikuntaelimistön vauriot ja niistä johtuvat kiputilat sekä leikkausten jälkeinen kuntoutus. Myös urheilevat eläimet hakeutuvat fysioterapiaan kehittääkseen esim. hyppytekniikkaansa, itsensä kantamista tai parantaakseen liikkeen puhtautta ja lennokkuutta.

Eläinhieronta

Koirahieronnalla voidaan tukea trauman tai leikkauksen jälkeistä koiran kuntouttamista, auttaa urheilukoiraa parempiin suorituksiin ilman vammoja, tai helliä ja tuoda hyvää oloa kotikoiralle.

Koiran hieronta voi olla itsenäinen hoito, esimerkiksi osana terveen urheilukoiran lihashuoltoa, jolloin tavoitteena on tukea palautumista suorituksen jälkeen tai lisätä koiran hyvinvointia. Hieronta myös ennaltaehkäisee lihasvammojen syntyä.

Sairaan tai vammautuneen koiran hieronta on osa sen paranemista jouduttavaa kuntoutusta.

Yleisiä syitä koiran hieronnalle ovat lihaskireyksien ja -jännitysten vähentäminen, lihasten joustavuuden ylläpito ja lisääminen sekä voimantuoton palauttaminen. Hierottaessa lihas rentoutuu, verenkierto ja aineenvaihdunta tehostuu ja näin lihaksiin kertyneet kuona-aineet saadaan liikkeelle ja poistumaan lihaksista. Hieronta vähentää turvotusta ja kipua sekä ylläpitää notkeutta ja koordinaatiota. Koiran liikkuminen helpottuu ja olo paranee.

Senioritarkastukset

Ennaltaehkäisevä terveydenhoito auttaa lemmikkiäsi pysymään terveenä ja virkeänä ikääntymisestä huolimatta. Vuosittainen terveystarkastus verikokeineen on suositeltava iäkkäille lemmikeille, sillä monet sairaudet (kuten sydänsairaudet, munuais- ja maksasairaudet, nivelvaivat, hammasongelmat ja kasvaimet) ovat alkuvaiheessa vähäoireisia tai oireettomia.  Sairauksien aikaisella toteamisella voimme parantaa lemmikin elämänlaatua ja varmistaa, että saat nauttia eläinystäväsi seurasta mahdollisimman pitkään.

Terveystarkastusta suositellaan pienille ja keskikokoisilla koirille 7-8 vuoden iästä alkaen ja jättirotuisilla jo 5 vuoden iästä lähtien. Kissan terveystarkastusta suositellaan 8-10 vuotta täyttäneille kissoille.

Erikoisruoka

Erikoisruokavaliot

Klinikallamme on myynnissä Hill's-, Royal Canin- ja Specific-erikoisruokavaliot. Erikoisruokavaliot on suunniteltu tukemaan sairauden hoitoa kroonisissa ja akuuteissa sairauksissa. Lisäksi erikoisruokavaliosta löytyy apu painonpudotukseen ja hampaiden hoitoon. Hill´s VetEssentials ja Specific-sarjoista löytyy ruoka myös terveen lemmikin kaikkiin elämänvaiheisiin.

 

Asiakkaan toivomuksesta voimme toki tilata myös muiden erikoisruokavaliosarjojen tuotteita kuten Virbacin tai Trovetin ruokia. Ruokien toimitusaika on tällöin noin 1-2 viikkoa.


Eläintarvikkeet

Eläinlääkäriasemaltamme saat monipuoliset eläinten tarvikkeet lemmikkisi hoitoon.

Valikoimissamme:

Pantoja, valjaita, kaulureita, leluja

Racinel-puruluut

kotimaiset Rauh-puruluut

Taituki kinner-ja rannetuet

Back On Track -loimet ja suojat

Hoitotuotteet

Eläinten hoitotarvikkeet

Meillä on laaja valikoima eläinten terveyden- ja sairaudenhoitoon tarkoitettuja valmisteita. Löydät hyllystämme mm. vitamiinilisät, nivelten hoitoon
tarkoitetut valmisteet, rasvahappovalmisteet, shampoot ja hoitoaineet, ripulin itsehoitolääkkeet, korvanpuhdisteet, desinfektioaineet, sidetarpeet sekä hammasharjat ja hammastahnat. Eläimen "kotiapteekki" on hyvä varustaa pienten haavereiden varalta jo valmiiksi.

Kotiapteekki-esimerkki:

Desinfektol H, cellona-siteen alusvanu, sideharsorulla, Coban " ideaaliside", korvanpuhdiste, shampoo, Canikur/Promax/Enteromicro (äkillisen ripulin kotihoitoon), hiilitabletit (myrkytystilanteisiin ensiavuksi), kuumemittari (mittaathan ensin lämmön terveeltä eläimeltä, jotta tiedät milloin lämpö on kohonnut), kyypakkaus

Taituki-ortoosi ranteen ja kintereen tueksi

Lainaus Taitukien nettisivuilta:
Rannetuki ja kinnertuki sallivat liikkeen ilman mitään vastusta, jolloin koira pystyy liikkumaan luontevasti, vaikka jalka on tuettuna.

Niveltuki sallii nivelen koukistuksen ja ojennuksen normaaliin liikeradan osalta, mutta estää nivelen virheasentoja. Jos nivel pääsee usein virheasentoon, nivelsiteiden venymisen lisäksi jalkaan voi tulla nivelrikkomuutoksia ja kipua.

TAITUET NYT SAATAVILLA MEILTÄ. Taituen hankinta vaatii sovituksen, jotta tuki on varmasti oikean kokoinen ja hyvin istuva.

Koirapuisto

Eläinlääkäriaseman tontilla on kaksi koirapuistoa. Puistot ovat kaikkien koiran omistajien vapaassa käytössä. Toinen puisto on tarkoitettu pienempikokoisille koirille ja toisessa puistossa spurttailevat suuremmat karvaturrit. Puistoissa on kesäaikaan muutamia agilityesteitä, joilla voi halutessaan huvin ja urheilun vuoksi virikkeistää koiraa. Koirien jätösten keräämistä varten puistoissa on roskikset, lapiot ja kakkapusseja. Puistoissa kukin koira ulkoilee omistajansa vastuulla. Palautetta ja kehitysehdotuksia puistojen suhteen otetaan mielellään vastaan. Toivomme, että puistot tulevat olemaan ahkerassa käytössä!

Back On Track

Nyt valikoimissamme myös laadukkaat ja innovatiiviset Back On Track-tuotteet. Tervetuloa sovittamaan!

Laihdutus ja painonhallinta

Neuvontaa, laihdutussuunnitelmia ja laadukkaat laihdutusruokavaliot avuksi lemmikkisi painonhallintaan ja laihdutukseen.

Eutanasia

Eutanasia

Eutanasiaa varten meillä on oma rauhallinen toimenpidehuone, missä omistaja saa rauhassa hyvästellä lemmikin. Toimenpide on eläimelle kivuton. Ensiksi lemmikille laitetaan rauhoituspistos lihakseen ja tämän jälkeen unta syvennetään suoneen laitettavalla nukutusaineella. Vasta lemmikin nukahdettua syvään uneen sille annetaan varsinainen lopetuslääke. Omistaja saa halutessaan olla läsnä koko toimenpiteen ajan. Mikäli lemmikkiä ei ole mahdollista haudata, onnistuvat myös tuhkauspalvelut meidän kauttamme. Teemme yhteistyötä Mäntsälän lemmikkilehdon kanssa.

EHEL-kanta-asiakkuus

Olemme vuosien varrella tehneet asiakastyytyväisyyskyselyjä ja saaneet palautetta asiakkailtamme. Yhtenä asiana palvelumme kehittämiseksi on noussut esiin kanta-asiakkuus. Olemme pohtineet tapaa, jolla asia toteutetaan ja 1.4.14 otimmekin käyttöön EHEL-kanta-asiakasjärjestelmän!

Hinnasto

Palveluhinnasto

Toimenpiteiden hintoihin vaikuttavat potilaan koon mukaan käytettyjen lääkkeiden määrät, tehdyt tutkimukset ja käytettyjen tarvikkeiden määrä.

Tarkkaa hinta-arvioita on vaikea antaa etukäteen  silloin, kun eläin on epämääräisesti kipeä. Lopulliset tehtävät tutkimukset päättää eläinlääkäri vasta kun on selvitetty lemmikin sairashistoria ja eläinlääkäri on tehnyt lemmikille yleistutkimuksen vastaanotolla.

Palveluhinnastosta löydät sellaisten toimenpiteiden noin -hinnat, joissa pystytään etukäteen arvioimaan suhteellisen tarkasti syntyneet kulut.

Huomaathan, että hintoihimme sisältyy arvonlisävero toisin kuin ihmislääkäreillä tai hammaslääkäreillä.

Doctor Andrea Gladuli

Dr. Andrea Gladulin sydän- ja ultraäänitutkimusvastaanotto

Maaliskuusta alkaen meiltä on mahdollista saada kansainvälisen tason sydän- ja ultraääniosaamista

Dr. Andrea Gladuli, DVM, MS, aloittaa kuukausittaiset sydäntutkimuspäivänsä EHELissä.

Dr.Gladuli on italialainen eläinlääkäri ja kardiologi, joka on vaikuttanut joitakin vuosia täällä Suomessa. Hän on työskennellyt pelkästään eläinkardiologian parissa viimeiset 14 vuotta.

Kassatapahtuma

Eläinlääkärikäynnin kustannukset

Eläinlääkärikäynnin tarve saattaa usein tulla yllättäen ja toisinaan lemmikin vaiva voi olla sen kaltainen että hoitoa tarvitaan hyvinkin pikaisesti.

Ihanteellista olisi, että tälläisiin tilanteisiin olisi varauduttu etukäteen esimerkiksi vakuuttamalla lemmikki tai vaikka pitämällä hätävararahastoa äkillisten tilanteiden varalle.